Hur hade det blivit om man hade fått byta kön??

Tänk dig att du hade blivit tvingad eller hade fått möjligheten att byta kön. Hur skulle ditt liv förändras? Hade du haft samma personlighet och intressen då som du har nu? Om du hade varit tjej och hade blivit kille hade du då fått ett kaxigt beteende? Hur mycket är igentligen vår personlighet beroende av det könet vi har??  

Om jag hade fått byta kön och bli en kille istället så tror jag nog att mitt liv hade förändrats en hel del men samtidigt inte. Som tjej är man väldigt ordningsam och lugn. Visst, visst det finns killar som också kan vara ordentliga av sig. Men idag är majoriteten av killarna precis så som vi antyder att killar är. De är röriga av sig, inte alltid lika ordningsamma av sig och med sitt kaxiga beteende tror de att de får göra precis som de själva vill. Om en kille har ett kaxigt beteende så är de oftast stöddiga också men det är ju i stort sett samma sak som att vara kaxig så. Något som är positivt med att vara kille är att man lär vara mer bestämd av sig. Det kan man ofta se hos killar att de har lätt för att bestämma sig och de vet vad de vill. Medans vi tjejer fortfarande är osäkra och ofta kanske väljer fel. Killar är även egoistiska av sig och bryr sig inte så mycket om sin familj, för dem är frihet när man får göra precis som man vill det viktigaste. Vi tjejer tänker dock på hur våra beslut och vad vi gör, hur de påverkar vår familj. Vi tar mer hänsyn. Men allt detta beror inte på vilken uppfostran man får. Vi vet redan att vi har naturliga skillnader och det är så det är. Men jag säger inte att uppfostran inte spelar någon roll alls för det gör de ju. En kille som är ordningsam har nog fått lära sig att visa både hänsyn och respekt under sin uppväxt och har även haft föräldrar som inte struntat i honom utan istället sett till att killen fått en bra uppfostran. Om man har en förälder som struntar i sitt barns uppfostran och låter den personen göra precis som han/hon vill så får den personen en mindre bra personlighet.
 


Men om man är t.ex. tjej och en dag får möjligheten att byta kön och istället bli en kille så har man ju redan fått en uppväxt/ uppfostran och har redan en personlighet och sina intressen. Om man då skiftar kön så borde det här inte ändras. Insidan är fortfarande som den har blivit skapad och det är bara utsidan som ändras. Därför hade jag haft samma personlighet efter könsbytet som jag hade innan. Jag hade också fortfarande haft samma intressen. Min personlighet hade varit densamma.


Jag tycker inte att ens personlighet är beroende av vilket kön man har, inte så mycket i alla fall. Som jag nämnde tidigare i texten så finns det personligheter som är mer specifika för killar, men vid många illfällen så kan det ha med vilken uppfostran de har fått. Visst, lite är det så att killar oavsett uppfostran, vart man kommer ifrån och sociala förhållanden har den attityden och personligheten de har. Jag tror att det är något som är medfött. Och samma sak gäller oss tjejer att precis som killar har medfött att vara bestämd av sig och oftast vara hänsynslös så har kommer vi tjejer alltid vara osäkra, ordningsamma och alltid visa mycket hänsyn.


 


Livstids fängelse?

Jag har fått i uppgift av min samhällslärare att varje vecka blogga om minst en nyhet. Förra veckan var det om pedofilen vid Tornlyckeskolan i Höganäs. Denna veckan handlar det om en 44-årig man som i en jaktstuga uppe på hallandsåsen i flera timmar torterades av en 25-årig kvinna och hennes 31-åriga manliga bekannt. Offret var den 25-åriga kvinnans före detta fästman.
Gärningsmännen ska först ha misshandlat offret i en lägenhet i Laholm och sedan ska de ha tvingat med sig offret till en jaktstuga uppe på hallandsåsen. Där utsattes offret för flera timmars utdragen tortyr. Han ska bland annat har fått tårna avklippta, cigarettglöd i ögonen, spik inslagna i knäna, armbågar och fotknölar krossade med en yxa oxh hela underlivet förstört med en kofot. Slutligen ska de båda gärningsmännen ha klippt av offrets vänstra öra  och tvingade honom sedan att svälja det. 
Den torterade mannen lämmnades sedan helt ensam i stugan. Det var minusgrader i stugan och mannen hade kunnat dö av både köld, chock och sårinfektioner och om spiken hade träffat ett större blodkärl så hade han även förblött.

44-åringen är vanställd och rörelsehindrad för livet och det hade kunnat bli mycket värre. Bara det att han överlevde är ju ett rent mirakel. Den 25-åriga kvinnan ska även ha haft uppsåt att döda. Man vet ännu inte vad som var orsaken till gärningen och båda ärningsmännen förnekar. Men man har hittat en massa bevis i jaktstugan.

Åklagaren Klas Lundgren kräver att de båda gärningsmännen ska dömmas till lagens hårdaste straff, livstids fängelse vilket innebär minst 18 år och målsägarombudet har begärt ett skadestånd på 438 500 kronor. Innan domen ges kräver gärningsmännens advokater att dem får fortsätta på fri fot.

Jag håller helt med att de borde dömmas till livstids fängelse. Det de gjorde mot offret var både hänsynslöst och riktigt rått!  Människor som gör såhär borde inte få leva! Samt tycker jag att offret borde få ett större skadestånd. Om jag hade varit åklagaren så hade inte jag tillåtit att gärningsmännen fick fortsätta på fri fot utan hade begärt dem häktade åtminstonde. 
Vad tycker ni? Är det rätt att de ska få livstids fängelse och att gärningsmännen får fortsätta på fri fot tills det att domen ges? Tänk vad de har gjort och vem vet om dem gör något liknande medans de är på fri fot.


Dagens Tabbe:

Efter att ha käkat en relativt god mat idag på CC-House och skulle gå tbx till skolan så gick jag lägst till vänster och kollade för det mesta åt höger. Plötsligt sa de pang, hade krockat med en lyktstolpe. Så akta er de e farligt att kolla åt höger för länge. (x


Stackars barn!

Vet inte hur många våldtäktsmän och pedofiler man läser om varje vecka. Känns som om antalet bara stiger för varje vecka som går. Ändå känns det som om antalet borde minska för det är ju en massa som grips hela tiden.
Läste nyligen om en pedofil som vid Tornlyckeskolan i Höganäs har på morgnarna försökt locka med sig små barn. Han har gömt sig bakom buskage och har sedan lovat barnen att dem skulle få massa godis om dem följde med honom. PÅ skolan går det 440 barn varav 130 av dem är i mellan 6-10 år gammla. Attackerna ska ha ägt rum denna veckan varav det första var i måndags. En nio-årig flicka ska ha blivit utsatt för mannens lockelser två gånger på måndagen och onsdagen igen och en åtta-åring i tisdags.
Den nio-åriga flickan ska ha berättat att hon vod det ena tillfället ska ha jagats en längre sträcka innan hon hade kommit fram till skolan. Händelserna rubriceras som sexuellt ofredande men ännu har polserna inte gripit någon misstänkt. Men man har stor uppsikt runt skolan och polispatruller har fått i uppgift att köra runt och spana i området. Även föräldrar har informerats. 
Tycker det är både förgävligt och hemskt att det ska finas så mycket pedofiler och jag fattar inte hur man som pedofil kan utsätta små barn för något sånt här. Inte ens när barnen kan gå säkert till skolan bara så tycker jag att det är allvarligt.

Hoppas verkligen att antalet pedofiler/ våldtäktsmän minskar. 
 

Tornlyckeskolan i Höganäs där godispedofilen ska ha försökt locka med sig barnen.


Välkommen till min nya blogg!

Hej hej på er alla!
Min samhällslärare har kommit på den så fantastiska iden att vi ska blogga. Det innebär att mycket av dem inläggen ni kommer hitta här kommer ha med historia och samhälle att göra, kanske till och med geografi. Men med tiden kommer det nog dyka upp lite mer "vanliga" inlägg oxå.

Men tills dess och i fortsättningen hoppas jag att ni kommer finna denna blogg intressant.

RSS 2.0