Vilket varumärke är jag?

I geografi fick vi i uppgit att vi skulle jämföra oss själva med ett varumärke, ett varumärke som vi tycker vår personlighet är mest lik. Därefter skulle vi besvara frågan, varför det inte är bra att jämföra sig själv med ett varumärke.

Om jag skulle jämföra mig själv med ett varumärke så skulle jag tro att jag är mest lik svanen.
                                                                            Varumärket svanen 
Vi alla vet ju vad svanen står för, miljövänlighet. Jag älskar naturen och vistas i en skog en vacker dag ger mig nya krafter att orka med allt som man ska göra i vardagen, skola, familj o.s.v. Jag tycker att det är oerhört viktigt att vi värnar om vår miljö, det är ju trots allt det som vi vistas i varje dag och vem vill bo i en unken och trist miljö. Vi alla vill väl att det ska blomma överallt, finnas kvittrande fåglar, finnas skog och vattendrag, på sommaren ska det inte regna en massa utan vara solsken nästan varje dag och på vintern ska det snöa, massa, på marken ska det ligga ett tjockt vintertäcke som inte direkt omvandlas till avskyvärd slask som bara blöter ner fötterna. Så här kommer det inte vara om vi inte värnar om vår omgivning. Om vi fortsätter att bespruta alla grödorna så kommer det fortfarande finnas förgiftade vattendrag. Köp ekologiskt istället, som jag. Eftersom svanen står för allt det där miljövänliga och att saker och ting är återanvändbart och jag älskar miljön och naturen och verkligen hatar den här växthusförstörningen så tycker jag att det är det varumärke som jag är mest lik.


Jag tycker inte direkt så här på rak arm att det är fel eller icke bra att jämföra sig själv som ett varumärke. Tvärtemot är det ju bara bra att man kan jämföra sig med något som har en viktig betydelse i ens vardag. Att man kan se sig själv som ett varumärke som du handlar av.


Det handlar inte om dålig fantasi..

Är du en av dem som tycker att det kan vara svårt när man får i uppgift att blogga om precis vad som. Du ska bara komma på något och skriva ett inlägg om det. Visa påstår att de inte har någon fantasi och att det är skit svårt att komma på något för det finns inget att skriva om.

Det finns alltid något att skriva om. Jag tycker inte att det handlar om dålig  fantasi. Man kan ju skriva om precis vad som helst och jag tror inte att det är någon som redan skrivit så många inlägg. Du kanske läste metro på vägen till skolan och fastnade vid något som var intressant, skriv om det. Annars kan man ju alltid gå in på tidningar via nätet och läsa lite nyheter där. Jag är 100 % säker på att lite inspiration hittar du allt där.
Man kan även fråga personen som sitter bredvid om förslag om man nu verkligen inte vet. Eller så kan du skriva om något som diskuterats under någon tidigare lektion. Som sagt så finns det alltid något att blogga om.


Att blogga i skolan.

På min skola har vi fått i uppgift av vår samhällslärare att vi ska blogga, dem ppgifterna vi får att göra ska vi lägga ut på en sådan här blogg så att alla andra klasskamrater ska kunna kommentera.

Men varför är det bra att blogga i skolan? Finns det någon risk att man skämtar för mycket på sin blogg? Vad lär man sig egentligen? Finns det något som är negativt?

För ett år sedan var det inte särskilt många som bloggade men idag är det miljontals som bloggar. Det vanligaste är att man bloggar om sitt liv då bloggen är som en dagbok. Vissa bloggare har blivit så kända att dem till och med får chansen att göra program om sitt liv, som till exempel Blondinbella. Dem vanligaste bloggarna som inte är skolrelaterade handlar oftas om personernas liv, mode och mycket mer. Men vi som har en skolrelaterad blogg bloggar mest om olika situationer i både Sverige och hela världen. Som nu har vi bland annat bloggat och diskuterat om finanskrisen som är ett stort ämne över hela jordklotet just nu. JAg tycker att det är ganska så bra att man bloggar i skolan också. Vi lär oss att debattera och diskutera om aktuella frågor som rör oss alla. Vi kan jämföra vår egen syn på saker och ting med alla andras. Vi får även en bättre koll på hur läget är och jämför det med alla andra gånger det uppstått liknande problem. Sen kan vi ju också skriva lite andra inlägg om vi vill, som är lite roligare att läsa. Jag tror inte att det finns någon risk att man skämtar bort för mycket. Jag tycker bara att det finns positiva saker med att blogga i skolan och man lär sig oerhört mycket.

Därmed tycker jag att det är fler skolar där till exempel samhällsvetenskapsprorammet finns att eleverna får blogga om de olika skoluppgifterna. 



RSS 2.0