Livstids fängelse?

Jag har fått i uppgift av min samhällslärare att varje vecka blogga om minst en nyhet. Förra veckan var det om pedofilen vid Tornlyckeskolan i Höganäs. Denna veckan handlar det om en 44-årig man som i en jaktstuga uppe på hallandsåsen i flera timmar torterades av en 25-årig kvinna och hennes 31-åriga manliga bekannt. Offret var den 25-åriga kvinnans före detta fästman.
Gärningsmännen ska först ha misshandlat offret i en lägenhet i Laholm och sedan ska de ha tvingat med sig offret till en jaktstuga uppe på hallandsåsen. Där utsattes offret för flera timmars utdragen tortyr. Han ska bland annat har fått tårna avklippta, cigarettglöd i ögonen, spik inslagna i knäna, armbågar och fotknölar krossade med en yxa oxh hela underlivet förstört med en kofot. Slutligen ska de båda gärningsmännen ha klippt av offrets vänstra öra  och tvingade honom sedan att svälja det. 
Den torterade mannen lämmnades sedan helt ensam i stugan. Det var minusgrader i stugan och mannen hade kunnat dö av både köld, chock och sårinfektioner och om spiken hade träffat ett större blodkärl så hade han även förblött.

44-åringen är vanställd och rörelsehindrad för livet och det hade kunnat bli mycket värre. Bara det att han överlevde är ju ett rent mirakel. Den 25-åriga kvinnan ska även ha haft uppsåt att döda. Man vet ännu inte vad som var orsaken till gärningen och båda ärningsmännen förnekar. Men man har hittat en massa bevis i jaktstugan.

Åklagaren Klas Lundgren kräver att de båda gärningsmännen ska dömmas till lagens hårdaste straff, livstids fängelse vilket innebär minst 18 år och målsägarombudet har begärt ett skadestånd på 438 500 kronor. Innan domen ges kräver gärningsmännens advokater att dem får fortsätta på fri fot.

Jag håller helt med att de borde dömmas till livstids fängelse. Det de gjorde mot offret var både hänsynslöst och riktigt rått!  Människor som gör såhär borde inte få leva! Samt tycker jag att offret borde få ett större skadestånd. Om jag hade varit åklagaren så hade inte jag tillåtit att gärningsmännen fick fortsätta på fri fot utan hade begärt dem häktade åtminstonde. 
Vad tycker ni? Är det rätt att de ska få livstids fängelse och att gärningsmännen får fortsätta på fri fot tills det att domen ges? Tänk vad de har gjort och vem vet om dem gör något liknande medans de är på fri fot.


Kommentarer
Postat av: Stefanhum

Ännu ett välskrivet och engagerat inlägg om fasansfulla brott. Det är dock inte säkert attt hårdare domar alltid är en lösning, undersökningar har visat att det inte minskar brottsligheten. Men jag hålle rmed dig helt att farliga störda personer som är istånd till sådan brott borde häktas i väntan på rättegång för att förhindras begås nya brott.

2008-09-25 @ 15:03:55
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0