Pedofil på rymmen.

En norsk 52-årig pedofil är på rymmen. Han tros vara i Sverige och är dömd mycket grova barnsexbrott.

Søren Bjørnested vid polisen i Danmark säger att det finns en risk för att mannen återfaller i nya sexbrott.
Det är i över en vecka nu som polisen i Danmark har sökt efter 52-åringen sedan han rymde från en psykiatrisk klinik i Roskilde. När han sedan inte återvände från en permission tror den danska polisen att mannen tagit sig till Sverige eller Norge. Anledningen till att man tror att han finns här är för att han har många bekanta i dessa två länder.
Mannen bedöms som farlig enligt polisen och läkarna.
Svenska rikspolisstyrelsen säger dock till TT att den inte har fått någon information om att mannen ska befinna sig i Sverige.

Den 52-årige mannen är som sagt dömd för flera sexbrott mot barn. 1989 hade han fört bort en nio år gammal flicka i Sakskøbing i Danmark. Mannen höll henne fången i två dygn medan han våldtog och begick andra grova övergrepp mot henne. Tack vare grannarna som hörde hennes skrik räddades hon.
Men 1992 dömdes han på nytt för att ha försökt våldta en sju år gammal flicka under en permission från en psykiatrisk klinik. Mannen utgav sig för att vara polis och var klädd i polisuniform då han tvingade med sig flickan in i ett hyreshus där han förgrep sig på henne.

Jag tycker detta är för jävligt och att man borde ha med koll på sina patienter. Om man vet vad dem är kapabla till och vad dem har gjort så tycker jag att man inte lämnar sådana personer utan uppsikt eller kontroll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0